Madártej (mikrohullámú sütőben készült habbal)

by Enikő

Imádom a madártejet, szerencsére valamiért tartja magát az a városi legenda, hogy szoptatós anyának sokat kell enni belőle, hogy legyen bőven teje, így legalább lelkiismeret furdalás nélkül ehetek belőle rengeteget. Mind a 2 szülésem után madártejet küldtek be nekem a kórházba, így azóta egy extra kis kedvesség és jó érzés társul mellé.

Egy nagy bajom volt idáig vele, hogy a hab állandóan szét esett. Egy kis kutakodás után viszont ez a problémám is megoldódott. Bár nem gyakran használom, maximum amikor csak magamnak melegítek ebédet, de most jó hasznát vettem a mikrohullámú sütőnek. Gyönyörű puffadt, kemény kis labdákat tudtam csinálni vele amik nem estek szét végre. Azt, hiszem ezt minden kezdő szakácsnak vagy csak kezdő anyának meg kellene tanulnia, hiszen nagyon megkönnyíti ennek a klasszikusnak az elkészítését.


Madártej (mikrohullámú sütőben készült habbal)

Imádom a madártejet, szerencsére valamiért tartja magát az a városi legenda, hogy szoptatós anyának sokat kell enni belőle, hogy legyen bőven teje,… Desszertek madártej, tojás, sodó Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1200 ml tej
  • 4 egész tojás
  • 1 ek liszt
  • 100 g cukor
  • 1 ek porcukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje

Elkészítés menete

A krém elkészítése:

  • A tojások sárgáját, a lisztet, cukrot és vanília belsejét alaposan összedolgozzuk.
  • Fokozatosan öntsük hozzá a tejet és keverjük csomómentesre.
  • Alacsony lángon főzzük sűrűsödésig. 

 

A hab elkészítése:

  • A tojások fehérjét és a porcukrot verjük kemény habbá.
  • Egy kerek, mikrózható tányérra tegyünk belőle egyszerre 4-4 gombócot és tegyük a mikróba kb 20 másodpercre.

Megjegyzés

Fontos hogy kerek edényt használjunk a mikrózáshoz, mert a szögletes sarkaiban összepontosul a hő, így ott meg tud égni a habunk.

You may also like

Szólj Hozzá!