Lusta lángos

by Enikő

” Parazsad süssön,
kemence,
cipót puhára,
kerekre,
lángost laposra,
veresre,
jól süss, kedves
kemence.

Piruljon benned
réteske,
fonott kalácsunk
fényesre,
huszár, pojáca,
mézeske,
jól süss, kedves
kemence. “
(Tarbay Ede: Cipósütő mondóka)

Előfordul , hogy a család ebéd előtt 1 órával találja ki, hogy mégis lángost enne, ilyenkor sajnos nincs már időm, hogy a jól bevát , sokáig kelesztett verziót készítsem el, de persze nekem mindenre van egy jó receptem. Ezt a változatot alig 30 percet kell pihentetni, csak, hogy beinduljon az élesztő benne. Sajttal, fokhagymával isteni finom.

Lusta lángos

” Parazsad süssön,kemence,cipót puhára,kerekre,lángost laposra,veresre,jól süss, kedveskemence. Piruljon bennedréteske,fonott kalácsunkfényesre,huszár, pojáca,mézeske,jól süss, kedveskemence. “(Tarbay Ede: Cipósütő mondóka) Előfordul , hogy a család… Desszertek lángos, sajtos lángos, fokhagymás lángos, lusta lángos, kelesztés nélküli lángos Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 0,5 l tej
  • 1 kg liszt
  • 0,2 l tjeföl
  • 1 ek só
  • 2 zacskó szárított élesztő

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót nagyon alaposan összedagasztunk. 
  • Amikor a tészta már rugalmas, akkor letakarjuk és kb 30 percet pihentetjük.
  • A szokásos módon kis golyókat tépünk a tésztából és az ujjunkkal kialakítjuk az ismert lángos formát, úgy hogy óvatosan belülről kifelé húzzuk a tésztát.  A közepe így elvékonyodik, még a szélén megvastagodik a tészta.
  • Forró, bő olajban egyesével kisütjük.

You may also like

Szólj Hozzá!