” Citrom, citrom, savanyú,
Mégis finom, mégis jó.
Sok vitamin van benne,
Jó ital lesz belőle.”
Limonádét mindenki tud csinálni! Legalábbis nekem mindig ezt mondogatták, aztán , ahogy saját háztartásom lett kiderült, hogy ez azért nem pont így van. Nekem például mindig kb 5 percig tartott mire be tudtam állítani a megfelelő édes- savanyú arányt. Aztán megszülettek a gyerekek, és gyakran fel sem tudtam állni órákig, mert vagy altattam vagy szoptattam valamelyiket, így a férjem kértem, hogy készítse el. Bár ebben is parádésan helyt akart állni, azért nem volt mindig siker. Végül elkészült ez a koncentrált limonádé szörp, hogy csak hígítani kelljen , amikor épp szükség van rá- és ebben a hőségben ez gyakran bekövetkezik.
Mivel sok citromlé kell hozzá és nem túl időbarát, ha egyesével facsargatjuk a citromokat, így én, kis csalásként boltban kapható 100 % citromlevet veszek. Jól el vannak dugva, mert nem a citromleveknél, hanem a gyümölcsleveknél kell keresni. A hagyományos citromlevek, amiket tényleg , így hirdetnek az esetek többségében cukrozottak és alig 50% a citromlé bennük. Ezeket inkább kerüljük el, ha lehet.

Hozzávalók
- 400 g cukor
- 60 ml méz
- 120 ml víz
- 475 ml citromlé (nem cukrozott!)
- 1 lime leve
Elkészítés menete
- A cukrot, mézet és vizet addig melegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne.
- Hozzákeverjük a citromlevet és lime levet.
- Fertőtlenített üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
- Fogyasztáskor, igény szerint hígítsuk vízzel.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13