Limonádé szörp

by Enikő

” Citrom, citrom, savanyú,
Mégis finom, mégis jó.
Sok vitamin van benne,
Jó ital lesz belőle.”

Limonádét mindenki tud csinálni! Legalábbis nekem mindig ezt mondogatták, aztán , ahogy saját háztartásom lett kiderült, hogy ez azért nem pont így van. Nekem például mindig kb 5 percig tartott mire be tudtam állítani a megfelelő édes- savanyú arányt. Aztán megszülettek a gyerekek, és gyakran fel sem tudtam állni órákig, mert vagy altattam vagy szoptattam valamelyiket, így a férjem kértem, hogy készítse el. Bár ebben is parádésan helyt akart állni, azért nem volt mindig siker. Végül elkészült ez a koncentrált limonádé szörp, hogy csak hígítani kelljen , amikor épp szükség van rá- és ebben a hőségben ez gyakran bekövetkezik.

Mivel sok citromlé kell hozzá és nem túl időbarát, ha egyesével facsargatjuk a citromokat, így én, kis csalásként boltban kapható 100 % citromlevet veszek. Jól el vannak dugva, mert nem a citromleveknél, hanem a gyümölcsleveknél kell keresni. A hagyományos citromlevek, amiket tényleg , így hirdetnek az esetek többségében cukrozottak és alig 50% a citromlé bennük. Ezeket inkább kerüljük el, ha lehet.

Limonádé szörp

” Citrom, citrom, savanyú,Mégis finom, mégis jó.Sok vitamin van benne,Jó ital lesz belőle.” Limonádét mindenki tud csinálni! Legalábbis nekem mindig ezt mondogatták, aztán… Befőzés limonádé, szörp, limonádészörp, limonádé koncentrátum, befőzés, hőség Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 400 g cukor
  • 60 ml méz
  • 120 ml víz
  • 475 ml citromlé (nem cukrozott!)
  • 1 lime leve

Elkészítés menete

  • A cukrot, mézet és vizet addig melegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne.
  • Hozzákeverjük a citromlevet és lime levet.
  • Fertőtlenített üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
  • Fogyasztáskor, igény szerint hígítsuk vízzel.

You may also like

Szólj Hozzá!