Levendula szörp

by Enikő

“Levendula ágastul,
ugorj egyet párostul!”


Tele a kertem gyönyörű, illatos levendulával. Mindamellett, hogy én elsősorban lepke csalogatónak ültettem, renegteg módon felhasználható. Érdemes meghallgatni róla ezt a kis videót.


Levendula szörp

“Levendula ágastul,ugorj egyet párostul!” Befőzés levendula, szörp. virág, virágszörp, levendulaszörp, befőzés, házi szörp Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 3 l víz
  • 2 kg cukor
  • 2 hatalmas marék levendula virág
  • 3 citrom felkarikázva
  • 2 ek citromsav

Elkészítés menete

  • A vizet, citromokat, levendulát egy nagy lábasba tesszük, lenyomjuk a víz alá a virágokat egy nehezékkel (kistányér, fedő) és állni hagyjuk 1-2 napig.
  • Hozzáöntjük a citromsavat és cukrot.
  • Az egészet felforraljuk.
  • Leszűrjük és kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
  • Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

You may also like

Szólj Hozzá!