Ez a recept a férjem Nagymamájának kézzel írt kis gyűjteményéből van, ahol azt írta mellé, hogy régi, erdélyi recept. Nem tudom ez az információ mennyire helytálló, és sajnos már hiába kérdeznénk nem emlékezne rá. Viszont az biztos, hogy viszonylag gyorsan elkészül (kelt tésztához képest biztosan) és finom. Ez még a nyáron eltett, saját befőttből készült.

Elég sok meggyes süti készül nálunk, mert a meggy savanyúsága az édes krémmel már magában különlegessé teszi mindet:
http://anyakonyha.hu/?s=meggy

Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g liszt
- 100 g vaj
- 1 ek cukor
- csipet só
- tejföl
- 2 dkg élesztő
- meggybefőtt a leve nélkül
- búzadara
A krémhez:
- 3 tojás
- 250 g cukor
- 2 ek liszt
- 200 ml tej
- 300 ml tejföl
Elkészítés menete
- Az élesztőt egy pici tejben a cukorral felfuttatjuk.
- A tésztához a lisztet, csipet sót, a felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt összegyúrunk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
- Az alaposan átgyúrt tésztát egy tepsibe nyomkodjuk és 10-15 percre hagyjuk pihenni.
- A krémhez a tejfölt, tejet és lisztet összefőzzük.
- A tojássárgákat és cukrot alaposan fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A megfőtt krémhez vegyítjük a cukros tojássárgákat és a kemény habot.
- A pihentett tésztát megszórjuk vékonyan búzadarával, rászórjuk a meggyet, leöntjük a krémmel és előmelegített, forró sütőbe toljuk.
- Világos barnára sütjük.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13