Körtés zsemlefelfújt

by Enikő

Maradék zsemlék felhasználására mutatok egy újabb lehetőséget, most körtével. Gondolom észrevettétek, hogy gyakran készül nálunk valamilyen zsemle vagy kenyérfelfújt. Mivel nálunk tényleg csak frissen sütve, maximum 1 napig fogy a pékáru, így muszáj valmilyen más formába “öntenem” különben mehetne a kukába. Ez a verzió most kifejezetten a Férjemnek készült, a kedvenc gyümölcséből.

Megérdemli a “jutalmat”,hiszen erejénfelül igyekszik az önkéntes karanténunk alatt itthonról dolgozni, miközben próbál támogatni a szakácsvizsgára készülésben, az egyetemi tanulmányaimban és természetesen a gyerekek gondozásában is. Nagyon nehéz megteremteni az egyensúlyt, de lassan mindannyian alkalmazkodunk az új helyzethez, kialakul a napirendünk és napról-napra egyre inkább örömmel tudunk a napok elé nézni ,nem pedig aggóddással. Tényleg igaz, hogy most vesszük csak észre mennyi rohanás és felesleges stressz volt az életünkben, az egyszerű, mégis csodás együtt töltött perceket pedig soha nem tudtuk igazán élvezni.
Most végre nem kell munkába, oviba, bölcsibe, iskolába, tankonyhára, gyakorlatra, boltba, orvoshoz, kórházba, gyógyszertárba,postára,varrónőhöz,tornára,külön órára,fejlesztésre,úszásra,logopédushoz, ügyetintézni rohanni. Egész nap együtt lehetünk nyugalomban.
Mi ráadásul szerencsés helyzetben vagyunk, mert van egy hatalmas kertünk,egy egész ovinak elég játékkal, a közeli szomszédunk pedig ilyenkor kint él Ausztriában, a házára pedig mi vigyázunk, így “saját” kis Dunapartunk is van 🙂

Ez a kép még a vírus előtt készült a Bucka tónál

Körtés zsemlefelfújt

Maradék zsemlék felhasználására mutatok egy újabb lehetőséget, most körtével. Gondolom észrevettétek, hogy gyakran készül nálunk valamilyen zsemle vagy kenyérfelfújt. Mivel nálunk tényleg… Desszertek körte, zsemlefelfújt, maradék, száraz kenyér, száraz zsemle, száraz kalács, karantén étel, kijárási tilalom, karantén, vírus, covid-19 Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 6 zsemle
  • 6 dl tej
  • 60 g olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g körte befőtt apróra kockázva, vagy ha túl kemény akkor lereszelve
  • 80 g darált dió
  • 80 g mazsola

Elkészítés menete

  • A zsemléket szeletekre vágjuk, leöntjük a langyos tejjel. Amikor megpuhult, kinyomkodjuk,
  • Hozzáadjuk a vajat, rumot, tojást, vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.
  • A körtét, diót, mazsolát összekeverjük.
  • Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a zsemle felét.
  • Rátesszük a gyümölcsöt.
  • Erre pedig rákenjük a maradék zsemlemasszát.
  • Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

You may also like