Kapros tészta

by Enikő

A régi szakácskönyvekben többnyire gyorsan elkészíthető, olcsó, mégis finom és laktató fogások vannak. Ez a legjobb jellemzése egy többgyermekes anyuka a főzési stílusának. Nálunk ráadásul ezek a krémes tészták nagyon nagy kedvencek.

Kapros tészta

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. 250 g tetszőleges tészta
  2. 2 dl tej
  3. 2 dl tejföl
  4. 2 dkg vaj
  5. 1 nagy evőkanál liszt
  6. só,bors
  7. 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés menete

  1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük,leszűrjük és félretesszük.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. Rászórjuk a lisztet és halvány barnára pirítjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről és fokozatosan hozzáöntve, csomómentesre keverjük a tejjel.
  5. Végül beletesszük a felaprított kaprot, tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
  6. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tésztát és állandóan keverve sűrűre főzzük kb 5 perc alatt.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!