“Kis kukac megy kalákába,
a zizegő salátába.
Vöröshagyma irigyli:
pirosabb a ribizli.
Nagy bohóc a paprika,
veres orra, orrlika.
Retkes ez a retek,
mosdani nem szeret.
Úgy áll ott a sóska,
mint savanyújóska.
Ernyőt nyit a kapor,
hogy ne verje zápor.”
(Páskándi Géza:Konyhakertben, s a kert körül)

Ma egy gyors kapros halpogácsa készült itthon, a kedvenc “Maradéktalanul” című könyvemből.

Hozzávalók
- 25 dkg sós vízben főtt burgonya
- 1 ek apróra vágott kapor
- 15 dkg tonhal konzerv, lecsöpögtetve
- só
- bors
- 1 főtt tojás apróra kockázva
- 1 tojás villával kissé habosítva
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés menete
- A burgonyát áttörjük.
- Elekeverjük a kaporral, sóval, borssal, főtt tojással, habosított tojással és tonhallal.
- A masszából vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában.
- Kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- Tartár mártással, friss salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Ha a massza nagyon lágy lenne, 1-2 evőkanál zsemlemorzsával süríthetjük.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13