Kapros halpogácsa

by Enikő

“Kis kukac megy kalákába,
a zizegő salátába.

Vöröshagyma irigyli:
pirosabb a ribizli.

Nagy bohóc a paprika,
veres orra, orrlika.

Retkes ez a retek,
mosdani nem szeret.

Úgy áll ott a sóska,
mint savanyújóska.

Ernyőt nyit a kapor,
hogy ne verje zápor.”
(Páskándi Géza:Konyhakertben, s a kert körül)

Nóra megrohamozta a fotózást 🙂

Ma egy gyors kapros halpogácsa készült itthon, a kedvenc “Maradéktalanul” című könyvemből.

Kapros halpogácsa

“Kis kukac megy kalákába,a zizegő salátába. Vöröshagyma irigyli:pirosabb a ribizli. Nagy bohóc a paprika,veres orra, orrlika. Retkes ez a retek,mosdani nem szeret.… Ebéd tonhal, főtt krumpli, maradék főtt krumpli, kapor, karantén, karantén étel, konzerv, konzerv étel, konzervből Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 25 dkg sós vízben főtt burgonya
  • 1 ek apróra vágott kapor
  • 15 dkg tonhal konzerv, lecsöpögtetve
  • bors
  • 1 főtt tojás apróra kockázva
  • 1 tojás villával kissé habosítva
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés menete

  • A burgonyát áttörjük.
  • Elekeverjük a kaporral, sóval, borssal, főtt tojással, habosított tojással és tonhallal.
  • A masszából vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában.
  • Kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  • Tartár mártással, friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Ha a massza nagyon lágy lenne, 1-2 evőkanál zsemlemorzsával süríthetjük.


You may also like