“
“Körte, körte, sárga körte,
finom érett lesz az őszre.
most szedd le,
most edd meg!
ham, ham, ham!”


Hozzávalók
- 3 fej lilahagyma apróra szeletelve
- 3 ek olívaolaj
- 500 g körte feldarabolva
- 250 g áfonya
- 10 szem dióbél durvára darabolva
- 4 ág kakukkfű
- 0,5 dl balzsamecet
- 5 ek cukor
- só
- bors
Elkészítés menete
- Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát.
- Hozzáadjuk a körtét, kuakukkfüvet, cukrot és áfonyát.
- Összeforraljuk.
- Beletesszük a diót, sót, borsot, balzsamecetet.
- Kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13