“Körte, körte, sárga körte,
finom érett lesz az őszre.
most szedd le,
most edd meg!
ham, ham, ham!”

Kakukkfüves- áfonyás körtechutney

“ “Körte, körte, sárga körte,finom érett lesz az őszre.most szedd le,most edd meg!ham, ham, ham!” Befőzés körte, chutney, áfonya, hagyma, balzsamecet Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 3 fej lilahagyma apróra szeletelve
  • 3 ek olívaolaj
  • 500 g körte feldarabolva
  • 250 g áfonya
  • 10 szem dióbél durvára darabolva
  • 4 ág kakukkfű
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 5 ek cukor
  • bors

Elkészítés menete

  • Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát.
  • Hozzáadjuk a körtét, kuakukkfüvet, cukrot és áfonyát.
  • Összeforraljuk.
  • Beletesszük a diót, sót, borsot, balzsamecetet. 
  • Kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

You may also like