Kakaópor házilag

by Enikő

Kaptam egy nagy zacskó kakaóbabot ajándékba. Annyi tervem volt vele, hogy alig tudtam kiválasztani az első receptet, de végül legegyszerűbb és legkézenfekvőbb készült el belőle. Házi kakaóport csináltam. Nagyon erőteljes, nagyon jellegzetes íze van, sokkal kevesebb kell belőle mint a bolti kakaóporokból mégis tökéletesen visszaadja a várt színt és aromát.

 

 

Nagyon időigényes az egész, de ha érzünk magunkban egy kis lelkesedést bátran vágjunk bele. Az első pár tucat apró bab után ráérzünk hogyan lehet könnyen meghámozni.

Kakaópor házilag

Kaptam egy nagy zacskó kakaóbabot ajándékba. Annyi tervem volt vele, hogy alig tudtam kiválasztani az első receptet, de végül legegyszerűbb és legkézenfekvőbb… "Házi porok" Kakaópor házilag Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. hántolatlan, nyers kakaóbab

Elkészítés menete

  1.  A kakaóbabot terítsük egy tepsire és 35 percre toljuk 180 fokos sütőbe.
  2. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  3. Egyenként hámozzuk meg az összes szemet.
  4. Tegyük kávédarálóba és őröljük porrá.

You may also like

Szólj Hozzá!