Ír szódabikarbónás kenyér

by Enikő

Nálunk ír szódabikarbónás kenyér szokott készülni, amikor váratlanul elfogyott, a gyerekek pedig épp kenyeret ennének és nincs idő hagyományosat készíteni. Persze, most sokaknak inkább az élesztő hiány miatt lehet hasznos. Én azért szeretem mert nem kell dagasztani,órákat pihentetni, hajtogatni, szellőztetni, csak összekeverni és mehet is a sütőbe. Ropogós a külseje, a belseje finom, puha. Tapasztalatom szerint 3-4 napig puha is marad.

Ír szódabikarbónás kenyér

Nálunk ír szódabikarbónás kenyér szokott készülni, amikor váratlanul elfogyott, a gyerekek pedig épp kenyeret ennének és nincs idő hagyományosat készíteni. Persze, most… Reggeli szódabikarbónás kenyér, ír szódabikarbónás kenyér, ír kenyér, élesztő nélküli kenyér, élesztő nélkül,karantén, koronavírus, maradj otthon, péksütemény, covid 19 Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 4.5/5
( 2 szavazat )

Hozzávalók

  • 280 g liszt
  • 1 tk só
  • 10 g szódabikarbóna
  • 235 ml tej

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, kisebb formába (nálam ez egy kicsi lábas) tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük.

You may also like