Nem sokan ismerik ezt fogást, annakellenére, hogy a hurkaleves egy hagyományos disznótoros étel. Nálunk viszont tipikusan maradékmentő leves. Anyósom nagyon szereti a hurkát, ezért gyakran készít. Nálunk azért, annyira nem fogy, ezért amikor már unjuk, akkor átlakítjuk kicsit, hogy ne kelljen kidobni. Nagyon ellenzem az ételpazarlást, ezért mindent megpróbálunk felhasználni, más formába önteni és csak a legvégső esetben kerül a szemétbe.


Hozzávalók
- 500 g sült, felkarikázott, lehéjazott hurka (vegyesen véres, májas, rizses)
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
- szegfűbors
- majoranna
- 3 ek rizs
- 200 ml tejföl
- őrölt bors
- só
- 2-3 db babérlevél
- 2 l alaplé
Elkészítés menete
- A hagymát zsíron aranysárgára pirítjuk.
- Rádobjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk.
- Beletesszük a hurkát, felöntjük az alaplével.
- Alaposan befűszerezzük.
- 10 percig forraljuk.
- Levesszük a tűzről és 20 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs meg tudjon puhulni.
- Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13