Havasi gesztenyés palacsinta

by Enikő

“Hej, gesztenye úrfi
Bundácskádból bújj ki!
Ugorj le a fáról
Érkezésed várom.

Nini, itt van, koppan
Fáról földre pottyan
Futok zsebre dugni
Jöjj, gesztenye úrfi!”
(Weöres Sándor:Gesztenye Úrfi)

A múltkori alaptésztából töltött palacsinták készültek. Ez egy kicsit körülményes desszert, de kell egy kis kihívás néha. Még sosem próbáltam elkészíteni, csak megjelöltem magamnak, másik 100 recepttel együtt 🙂 . Végre legalább egyet kihúzhatok a listáról. A Palacsinták című könyvből van, több módosítással is. Nekem sajnos nincs itthon egy átlagos napon narancslekvárom (főleg mert nem szeretem),viszont házi baracklekvár van Anyósomtól, így az került bele. Rum helyett pedig egy minimális rumaroma, mert teljesen absztinensek vagyunk, nem tartunk itthon semmilyen alkoholt. Egy kicsit nehéz volt elrejteni a szakácsképzésen, hogy semmibe nem tettem alkoholt, pedig szinte mindent azzal ízesítettünk és nem is kóstoltam végig mindet ugyanezen okból. Ettől függetlenül szuper élmény volt az egész. Márcsak a vizsgát várjuk, mert a helyzet miatt el kellett halasztani. Most próbálom pozitívan nézni a dolgot, mert az egyetemi vizsgákat nem halasztották el és a kettőre együtt, úgy, hogy itthon vannak éjjel- nappal a gyerekek úgysem tudtam volna felkészülni.

Havasi gesztenyés palacsinta

“Hej, gesztenye úrfiBundácskádból bújj ki!Ugorj le a fárólÉrkezésed várom. Nini, itt van, koppanFáról földre pottyanFutok zsebre dugniJöjj, gesztenye úrfi!”(Weöres Sándor:Gesztenye Úrfi) A… Desszertek gesztenye, gesztenyés palacsinta, lekváros palacsinta, narancslekvár, baracklekvár,kókuszos palacsinta Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 10 db sima édes palacsinta
  • 250 g 100% gesztenyemassza
  • 50-100 ml tej
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj
  • rumaroma
  • baracklekvár
  • 200 ml tejszíb
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés menete

  • A gesztenyepürét, vajat, porcukrot, ízlés szerint rumot (aromát) és annyi tejet elkeverünk egymással, hogy kenhető, nem túl folyós masszát kapjunk.
  • A kisütött palacsintákat megkenjük vékonyan lekvárral, majd a gesztenyemasszával.
  • Feltekerjük, egyforma 3-3 darabra vágjuk őket és egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé tesszük őket.
  • Tejszínt elkeverünk a tojások sárgájával, vaníliás cukorral és a keményre felvert tojásfehérjékkel.
  • Ránöntjük a palacsintákra.
  • Egy mély nagyobb tűzálló tálba tesszük a palacsintás edényt, köré vizet öntünk a nagyobb tálba.
  • Megszórjuk reszelt csokoládéval.
  • Előmelegített sütőben szilárdulásig sütjük.
  • Tálaláskor megszórjuk kókuszreszelékkel.

You may also like