A máglyarakásról nekem mindig eszembe jut az egyetlen alkalom, amikor a 30 évem alatt ettem. 18 éve, hajnalban, Hatvanban a szülészeten, mikor megszületett az öcsikém. Anyunak, a szülés utánra vittük meglepetésnek, de nyilván ő rá se nézett semmi ilyesmire, akkor persze ezt nem értettem és enyhén sértetten, ám annál jobb ízűen eszegettem, 2 bankkártyával, mivel semmi másunk nem volt kéznél. Fogalmam sincs milyen volt az íze, azóta se ettem, viszont mikor megláttam ezt a receptet egy régi, családi receptes füzetben azonnal megragadta a fantáziám. Mivel összesen kb 30 percet vett igénybe az elkészítés mindennel együtt, és a száraz kenyér is elfogyott vele, így jelentem újra bekerül a friss és gyakori ételeink közé.

Hamis máglyarakás

A máglyarakásról nekem mindig eszembe jut az egyetlen alkalom, amikor a 30 évem alatt ettem. 18 éve, hajnalban, Hatvanban a szülészeten, mikor… Reggeli máglyarakás, hamis máglyarakás, baracklekvár, tojáshab,száraz kenyér, maradék kenyér Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 3 vastag szelet kenyér felkockázva (vagy 2-3 db zsemle)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 kis marék mazsola
  • 1 ek baracklekvár
  • vaj a formához

Elkészítés menete

  • A tejet és cukrot addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad.
  • A kenyeret egy enyhén kivajazott formába tesszük.
  • Ráöntjük a tejet és egyszer kicsit megkeverjük, hogy a fent lévő darabokra is jusson a tejből.
  • Megszórjuk a mazsolával.
  • A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
  • A tojássárgákat elkeverjük a vaníliás cukorral és a tojáshab felével.
  • Amikor a kenyér már felszívta a tejet, akkor ráöntjük a tojássárgás masszát és óvatosan átkeverjük egy kicsit.
  • Előmelegített, kb 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.
  • Közben a tojáshab másik felébe beleforgatjuk a lekvárt.
  • Amikor letelt az idő, kivesszük a formát, ráöntjük a tetejére a habot és újabb kb 5 percre visszatesszük a sütőbe.

You may also like

Szólj Hozzá!