Halfasírt

by Enikő

Nagyon szeretem a tengeri halakat, a gyerekek viszont mostanában kevésbé. Leleményes Anyaként persze nem adtam fel és kerestem egy megoldást, hogyan varázsoljam új alakba a már megszokott halételeket. Az egyik kedvenc receptem lett a halfasírt és nem véletlenül. Nagyon finom, kicsit pikáns és rendkívül könnyen el lehet készíteni.

Bármilyen fehér húsú halból el lehet készíteni, én most tőkehalból csináltam és adtam az alaprecepthez főtt borsót és kukoricát is.

Halfasírt

Nagyon szeretem a tengeri halakat, a gyerekek viszont mostanában kevésbé. Leleményes Anyaként persze nem adtam fel és kerestem egy megoldást, hogyan varázsoljam… Ebéd Halfasírt Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 700 g bármilyen fehérhúsú tengeri hal filé
  • ízlés szerint vöröshagymapor
  • ízlés szerint fokhagymapor
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás
  • 1/4 csésze görög joghurt
  • 1 ek mustár
  • citromos bors
  • petrezselyem
  • a forgatáshoz: liszt
  • a sütéshez: olaj

Elkészítés menete

  • A halat tegyük aprítógépbe és dolgozzuk apróra, de ne krémesre.
  • Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, tojást, az összes fűszert, joghurtot, mustárt és dolgozzuk össze.
  • Formázzunk belőle kis golyókat, amiket ellapítunk a tenyerünkkel.
  • Forgassuk őket lisztbe.
  • Pici olajon egy serpenőyben oldalanként kb 5-5- perc alatt süssük őket aranybarnára.

You may also like

Szólj Hozzá!