Frank Júlia tepsis lángosa

by Enikő

Frank Júlia
Frank Júlia

Azt hiszem bátran kijelnthetem, hogy Frank Júlia a mi Marry Berrynk. Imádom a könyveit, rengeteg van belőle a gyűjteményeből és több száz jobbnál jobb receptet gyűjtött össze. Érdemes róla olvasni egy kicsit:
https://nlc.hu/gasztro/20181207/frank-julia-szakacskonyv-gasztronomia-disznovagas-fozes-recept/

Ez a mostani recept a fenti könyből származik, pár módosítással. Igaz, hogy lángosnak nevezi, de csak a tészta és formázás miatt, ízre sokkal inkább egy isteni zsemlére hasonlít. Most metélőhagymás sajtos mártogatós készült hozzá, amivel rendkívül finom parti falattá varázsoltam.

Tepsis Lángos
Tepsis lángos

Frank Júlia tepsis lángosa

Azt hiszem bátran kijelnthetem, hogy Frank Júlia a mi Marry Berrynk. Imádom a könyveit, rengeteg van belőle a gyűjteményeből és több száz… Desszertek lángos,tepsis lángos, zsemle, Frank Júlia Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 50 dkg szitált finom liszt
  • 10 dkg főtt, reszelt burgonya
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl langyos víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tk só
  • zsír

Elkészítés menete

  • Az összes hozzávalót (kivéve a zsírt) alaposan összedagasztom.
  • Amikor a tészta ruganyos kis cipókat formázok belőle majd széthúzogatom, mint a lángost szokás.
  • Egy nagy tepsit kikenek szírral és ráteszem a lángosokat, és duplájára kelesztem.
  • Forró sütőbe tolom és készre sütöm.
  • Tálaláskor megkenem tetszőleges sós mártogatóssal.

Megjegyzés

A dagasztást én kenyérsütő gépben végzem.

You may also like