Fokhagymás krumpli kolbásszal

by Enikő

Van egy találós kérdésem nektek:

Zöld tyúk rakja föld alá,
fészket ember kapar rá.
Ott nő meg a föld alatt,
sülve, főve jó falat.
Ha nem tudod, találd ki!
Ez a tojás a…

Igen, a megoldás a krumpli. Ez a mai ebédünk alapja, ami egy gyors, enyhén fűszeres (majdnem) egyserpenyős recept.

Fokhagymás krumpli kolbásszal

Van egy találós kérdésem nektek: Zöld tyúk rakja föld alá, fészket ember kapar rá. Ott nő meg a föld alatt, sülve, főve… Ebéd fokhagymás krumpli, kolbászos krumpli Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  1. kb 250 g sütnivaló fűszeres kolbász felkarikázva
  2. kb 700 g felkockázott krumpli
  3. 2 zúzott fokhagyma gerezd
  4. só,bors
  5. olívaolaj
  6. 1 nagy hagyma nagyobb darabokra vágva
  7. 1 kis konzerv csicseriborsó
  8. 1 marék spenót
  9. 1,5 csésze zöldség alaplé

Elkészítés menete

  1. A krumplit locsoljuk meg kb 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk meg és kb 25 perc alatt süssük forró sütőben jó ropogósra.
  2. 1 ek olívaolajban kicsit pirítsuk meg a hagymát és kolbászokat kb 6 perc alatt.
  3. Adjuk hozzá a spenótot és alaplevet. Főzzük addig , amíg jól besűrűsödik és krémes nem lesz.
  4. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a megsült krumplit. Még forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Spenót helyett fodros kellel is jól működik.

You may also like

Szólj Hozzá!