Sose szerettem a fahéjat, sőt, mondhatnám, hogy ki nem állhattam egész életemben. Aztán várandós lettem a fiammal és végig fahéjat valamint chilit kívántam. A mai napig nem tudom miért, de azóta is rá vagyok kattanva teljesen. Mindig van a hűtőben 1 kis üveggel valamilyen formában. Szerencsére légmentesen zárható üvegben jól eltartható. Ez a verzió egy kicsit kilóg a sorból, mert minden fogyasztás előtt fel kell egy kicsit melegíteni, mert a cukor hajlamos benne visszakristályosodni. Viszont ezt a leggyorsabb elkészíteni, amikor hirtelen kell valamit, mondjuk egy palacsintához tálalni.


Hozzávalók
- 125 g barna cukor
- 50 g sózatlan vaj
- 125 ml zsíros tejszín
- 1/4 tk őrölt fahéj
Elkészítés menete
- A cukrot, fahéjat és vajat egy lábasba teszsük és közepes hőmérsékleten, folyamatosan keverve összeolvasztjuk.
- Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt.
- Visszatesszük a tűzre és óvatosan összemelegítjük pár perc alatt.
Megjegyzés
Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt mindig melegítsük meg egy kicsit.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13