Fahéjas karamellszósz

by Enikő

Sose szerettem a fahéjat, sőt, mondhatnám, hogy ki nem állhattam egész életemben. Aztán várandós lettem a fiammal és végig fahéjat valamint chilit kívántam. A mai napig nem tudom miért, de azóta is rá vagyok kattanva teljesen. Mindig van a hűtőben 1 kis üveggel valamilyen formában. Szerencsére légmentesen zárható üvegben jól eltartható. Ez a verzió egy kicsit kilóg a sorból, mert minden fogyasztás előtt fel kell egy kicsit melegíteni, mert a cukor hajlamos benne visszakristályosodni. Viszont ezt a leggyorsabb elkészíteni, amikor hirtelen kell valamit, mondjuk egy palacsintához tálalni.

Fahéjas karamellszósz

Sose szerettem a fahéjat, sőt, mondhatnám, hogy ki nem állhattam egész életemben. Aztán várandós lettem a fiammal és végig fahéjat valamint chilit… Desszertek karamell,karamellszósz,karamell öntet, tejszín, fahéj Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 125 g barna cukor
  • 50 g sózatlan vaj
  • 125 ml zsíros tejszín
  • 1/4 tk őrölt fahéj

Elkészítés menete

  • A cukrot, fahéjat és vajat egy lábasba teszsük és közepes hőmérsékleten, folyamatosan keverve összeolvasztjuk.
  • Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt.
  • Visszatesszük a tűzre és óvatosan összemelegítjük pár perc alatt.

Megjegyzés

Ha hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt mindig melegítsük meg egy kicsit.

You may also like