Egyszer megkínáltam ezzel a “sütivel” az egyik barátnőmet, nem hitte el, hogy alig 5 perc előkészíteni, és gyakorlatilag csak egy tepsibe kell szórnunk a hozzávalókat. Nagyon finom, olyan mintha frissen főzött lekvár lenne 2 szelet zabsüti között. Egy pohár tejjel vagy kakaóval tökéletesen indul vele a napunk.

Epres - zabpelyhes reggeli szelet

Természetesen nem csak eperrel készülhet, működik málnával, szederrel és ribizlivel is, tulajdonképpen bármilyen másik gyümölccsel is, csak a cukor mennyiségét kell változtatnunk.
És, hogy ez se lógjon ki a heti sorból, ezt is lehet fagyasztani 🙂

Epres - zabpelyhes reggeli szelet

Egyszer megkínáltam ezzel a “sütivel” az egyik barátnőmet, nem hitte el, hogy alig 5 perc előkészíteni, és gyakorlatilag csak egy tepsibe kell… Desszertek eper, zabpehely, lekvár, műzli, fagyasztható, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 csésze nagyszemű zabpehely
  • 3/4 csésze zabpehely vagy sima liszt
  • 1/2 csésze barna cukor
  • egy csipet só
  • 1/2 tk őrölt gyömbér vagy fahéj
  • 10 ek olvasztott vaj
  • 1 tk keményítő
  • 2 csésze apróra felkockázott eper
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek cukor

 

Elkészítés menete

  • Az epret az 1 ek cukrot és citromlevet keverjük el. 
  • A zabpelyhet, lisztet, barna cukrot, gyömbért és sót keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a vajat és nagyon alaposan forgassuk át vele.
  • Osszuk 2 részre.
  • Az egyik felét nyomkodjuk egy kicsi tortaformába. 
  • Tegyük rá az epret, majd szórjuk meg a keményítővel.
  • Nyomkodjuk rá a tészta másik felét.
  • 190 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30 percet.

Megjegyzés

A tepsink tényleg legyen kicsi, különben túl vékony lesz a tészta rétegünk és átfolyik rajta az eper.

You may also like

Szólj Hozzá!