” Hogy is néz ki az az eper
amit pocakodba teszel?
Szép piros, és dudorodik,
mint a pocid, ha megtelik. “
(Pete Margit: Hogy is néz ki? részlet)

Állatkert ismét, mert a gyerekek (és persze én szintén ) imádják 🙂 Ezt a pitét azért szeretem kirándulásra vinni, mert nagyon hamar elkészül, csak össze kell dobálni a hozzávalókat, így hívhatnánk “lusta asszony pitéjének” is. Ráadásul az eper és rebarbara kombináció egyszerűen tökéletes benne, nálunk pedig rengeteg van mindkettőből a kertben.

Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
- 360 g liszt
- 50 g cukor
- 100 g barna cukor
- 1 tk sütőpor
- 225 g vaj
- 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g eper felkockázva
- 250 g megtisztított, feldarabolt rebarbara
- 100 g cukor (ha az eper nem elég édes, akkor növeljük a mennyiségét)
Elkészítés menete
A töltelék elkészítése:
- Minden hozzávalót keverjünk össze és kicsit hagyjuk állni.
A tészta elkészítése:
- A tojás kivételével mindent tegyünk egy késes aprítóba és dolgozzuk össze.
- Adjuk hozzá a tojást és morzsoljuk össze.
- A tészta felét szórjuk és nyomkodjuk egy piteformába.
- Tegyük rá a tölteléket.
- Szórjuk meg a maradék tésztával.
- Előmelegített, forró sütőben kb 1 óra alatt süssük készre.
Megjegyzés
Néha előfordul, hogy túl nagy tojás kerül bele és a tészta nem morzsálódik, hanem összeáll, mint a hagyományos pite tészta. Ilyenkor simán nyújtsuk ki és úgy tegyük a formába.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13