Epres – rebarbarás pite egyszerűen

by Enikő

” Hogy is néz ki az az eper 
amit pocakodba teszel? 
Szép piros, és dudorodik, 
mint a pocid, ha megtelik.  “
(Pete Margit: Hogy is néz ki? részlet)

Állatkert ismét, mert a gyerekek (és persze én szintén ) imádják 🙂 Ezt a pitét azért szeretem kirándulásra vinni, mert nagyon hamar elkészül, csak össze kell dobálni a hozzávalókat, így hívhatnánk “lusta asszony pitéjének” is. Ráadásul az eper és rebarbara kombináció egyszerűen tökéletes benne, nálunk pedig rengeteg van mindkettőből a kertben.

Epres - rebarbarás pite

” Hogy is néz ki az az eper amit pocakodba teszel? Szép piros, és dudorodik, mint a pocid, ha megtelik.  “(Pete Margit: Hogy is néz… Desszertek rebarbara, eper, rebarbarás epres pite, epres pite, rebarbarás pite Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 360 g liszt
  • 50 g cukor
  • 100 g barna cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 225 g vaj
  • 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g eper felkockázva
  • 250 g megtisztított, feldarabolt rebarbara
  • 100 g cukor (ha az eper nem elég édes, akkor növeljük a mennyiségét)

Elkészítés menete

A töltelék elkészítése:

  • Minden hozzávalót keverjünk össze és kicsit hagyjuk állni.

A tészta elkészítése:

  • A tojás kivételével mindent tegyünk egy késes aprítóba és dolgozzuk össze.
  • Adjuk hozzá a tojást és morzsoljuk össze.
  • A tészta felét szórjuk és nyomkodjuk egy piteformába.
  • Tegyük rá a tölteléket.
  • Szórjuk meg a maradék tésztával.
  • Előmelegített, forró sütőben kb 1 óra alatt süssük készre.

Megjegyzés

Néha előfordul, hogy túl nagy tojás kerül bele és a tészta nem morzsálódik, hanem összeáll, mint a hagyományos pite tészta. Ilyenkor simán nyújtsuk ki és úgy tegyük a formába.



You may also like

Szólj Hozzá!