Epres – banános reggeli szelet

by Enikő

Ez az egyik vasárnapi vendég reggelink, ugyanis bár nagyon finom, de nem lehet belőle keveset csinálni. Ráadásul sajnos nem áll el túl sokáig. Szerencsére az öcsikém épp a tinédzser korát éli, így rengeteg eszik és időnként azért meglátogat minket tökéletes alkalmat adva, hogy elkészítsem ezt a reggelit. Persze ne a hagyományos reggeli sütemények jussanak eszünkbe, ez annál jóval lágyabb, inkább villával evős, mint kézzel.


Epres - banános reggeli szelet

Ez az egyik vasárnapi vendég reggelink, ugyanis bár nagyon finom, de nem lehet belőle keveset csinálni. Ráadásul sajnos nem áll el túl… Desszertek eper, banán, alma, reggeli,quinoa Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 6
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 csésze quinoa pehely (vagy zabpehely)
  • 1/2 tk fahéj
  • csipet só
  • 140 g tetszőleges aprított mag (kesudió, mandula)
  • 150 g eper felkockázva
  • 560 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 reszelt alma
  • ízlés szerint vanília kivonat
  • 1 banán felkarikázva
  • 1 ek lenmag
  • 2 ek kókuszpehely
  • ha szükséges akkor pici agave szirup

Elkészítés menete

  • Keverjük össze a quinoa pelhyet, fahéjat, sót, magvak és eper felét.
  • Keverjük össze a tejet, édesítőt, tojást, almát és vaníliát.
  • Tegyük a zabos keveréket egy kb 20x20as tepsire.
  • Szórjuk meg a maradék eperrel, magvakkal és banánnal.
  • Öntsük le a tejes keverékkel.
  • 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt elkészül.
  • Ha kihűlt szórjuk meg a lenmaggal és kókusz pehellyel.

Megjegyzés

Alma helyett tehetünk bele körtét is. Eper helyett pedig bármilyen bogyós gyümölcsöt.

You may also like

Szólj Hozzá!