“Zöld saláta palántája
nő, ha eső esik rája.
De elázna, meg is fázna,
ha nem sütné napsugárka.
Zöld saláta szoknyájára
kényes, mint a király lánya.
Csipkés fodra nem lóg porba,
fejecskéjét fennen hordja.
Rokolyája, friss torzsája
nyuszié lesz vacsorára.”
(Fazekas Anna)

Ma kint jártam a piacon. Gyönyörű salátáik voltak, így nem volt kérdés, hogy a fasírt mellé mi készül. Ez a recept is még a Nagymamától van, tehát igaz gyerekkori emlékeket idéz fel.

Ecetes saláta

“Zöld saláta palántájanő, ha eső esik rája.De elázna, meg is fázna,ha nem sütné napsugárka.Zöld saláta szoknyájárakényes, mint a király lánya.Csipkés fodra nem… Ebéd saláta, ecetes saláta, fejes saláta, ecetes fejes saláta, menza, retro Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 7,5 dl víz
  • 5 ek ecet
  • 4 ek cukor
  • 1 tk só
  • 2 kicsi fej saláta megtisztítva, leveleire szedve

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót keverjünk össze, tegyük bele a saláta leveleket, úgy hogy elfedje őket a lé, majd hagyjuk állni minimum 30 percet.

You may also like

Szólj Hozzá!