“Zöld saláta palántája
nő, ha eső esik rája.
De elázna, meg is fázna,
ha nem sütné napsugárka.
Zöld saláta szoknyájára
kényes, mint a király lánya.
Csipkés fodra nem lóg porba,
fejecskéjét fennen hordja.
Rokolyája, friss torzsája
nyuszié lesz vacsorára.”
(Fazekas Anna)

Ma kint jártam a piacon. Gyönyörű salátáik voltak, így nem volt kérdés, hogy a fasírt mellé mi készül. Ez a recept is még a Nagymamától van, tehát igaz gyerekkori emlékeket idéz fel.

Hozzávalók
- 7,5 dl víz
- 5 ek ecet
- 4 ek cukor
- 1 tk só
- 2 kicsi fej saláta megtisztítva, leveleire szedve
Elkészítés menete
- Minden hozzávalót keverjünk össze, tegyük bele a saláta leveleket, úgy hogy elfedje őket a lé, majd hagyjuk állni minimum 30 percet.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13