Ezzel a bejegyzéssel szeretnék emléket állítani a férjem Nagymamájának. Sajnos nemrég elhunyt, így már nem élhette meg, hogy végre leírjam a receptjeit. Egy tündéri, édes asszony volt, aki tárt karokkal fogadott a családba, imádta a Dédunokáit és megajándékozott rengeteg régi, családi recepttel és titokkal. Döbröközön lakott, Dombóvár mellett. Szép kis falu, érdemes arra ellátogatni.

Ezt a receptet már több tucatszor elkészítettem, amilyen egyszerű, annyira finom, alig tudom abbahagyni az evését 🙂 Pár mindennapi hozzávaló, egy kis sütés és már készen is van. Ő hamis túrós rétesnek hívta, és tényleg kicsit hasonló ízvilág. Egy gyulyásleves, bableves mellé tökéletes választás lehet.

Döbröközi édes tészta

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék emléket állítani a férjem Nagymamájának. Sajnos nemrég elhunyt, így már nem élhette meg, hogy végre leírjam a receptjeit.… Desszertek kefír, túrós rétess, hamis rétes, édes tészta Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Előkészítési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 25 dkg fodros nagykocka tészta, fél puhára főzve
  • 2 kis doboz kefír
  • 1 kis doboz tejföl
  • 0,3 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás

Elkészítés menete

  • Minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  • Nagy tepsibe tesszük és pirosra sütjük előmelegített sütőben.

You may also like