Ezzel a bejegyzéssel szeretnék emléket állítani a férjem Nagymamájának. Sajnos nemrég elhunyt, így már nem élhette meg, hogy végre leírjam a receptjeit. Egy tündéri, édes asszony volt, aki tárt karokkal fogadott a családba, imádta a Dédunokáit és megajándékozott rengeteg régi, családi recepttel és titokkal. Döbröközön lakott, Dombóvár mellett. Szép kis falu, érdemes arra ellátogatni.

Ezt a receptet már több tucatszor elkészítettem, amilyen egyszerű, annyira finom, alig tudom abbahagyni az evését 🙂 Pár mindennapi hozzávaló, egy kis sütés és már készen is van. Ő hamis túrós rétesnek hívta, és tényleg kicsit hasonló ízvilág. Egy gyulyásleves, bableves mellé tökéletes választás lehet.

Hozzávalók
- 25 dkg fodros nagykocka tészta, fél puhára főzve
- 2 kis doboz kefír
- 1 kis doboz tejföl
- 0,3 l tej
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
Elkészítés menete
- Minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
- Nagy tepsibe tesszük és pirosra sütjük előmelegített sütőben.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13