Diós-vaníliás szelet tojáshabbal

by Enikő

Diós-vaníliás szelet

Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • Tészta:
    • 3 tojás szétválasztva
    • 100 g liszt
    • 100 g cukor
    • 100 g darált dió
    • csipet fahéj
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1/2 csomag sütőpor
  • Krém:
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 250 g vaj
    • 3 tojássárga
    • 150 g porcukor
  • Tojáshab:
    • 3 tojásfehérje
    • 120 g cukor

Elkészítés menete

  • A tésztához a tojássárgákból, tejből, olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habba verjük, majd beleforgatjuk óvatosan a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, fahéjat,sütőport és ezt is a masszába forgatjuk.A tésztát 160 fokon 35 percig sütjük.
  • A krémhez a tejből és pudingból készítünk a recept szerint alapot. A tojássárgát a porcukorral habosítjuk, beledolgozzuk a vajat. A langyosra hűlt pudinba keverjük a vajas masszát és a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük és megdermesztjük.
  • A tojáshabhoz a fehérjéket és cukrot alaposan felverjük, majd a megdermedt tortára kenjük.

My Recipe Index

You may also like