Diós – banános muffin chia maggal

by Enikő

” Búcsúzik az ágtól
a diófa lombja.
Csörög-zörög, zizzen,
rakjuk halomba!

Aranyos ruháját
leveti, ha ősz jön,
s lám csak, a dió is
ott gurul a földön! “
(Mentovics Éva)

Mára egy újabb reggeli muffint hoztam nektek. Ez most kivételesen kicsit körülményesebb, mint amit tőlem megszokhatttatok, de bőven megéri a belefektetett munka. Isteni illatok tejengenek a konyhában amikor pirul a dió, utána pedig ahogy a fahéjas kis muffinok sülnek. Egy pohár tejjel vagy kakaóval tökéletes reggeli.

Diós - banános muffin chia maggal

” Búcsúzik az ágtóla diófa lombja.Csörög-zörög, zizzen,rakjuk halomba! Aranyos ruhájátleveti, ha ősz jön,s lám csak, a dió isott gurul a földön! “(Mentovics… Desszertek chia mag, áfonya, aszalt áfonya, banán, muffin, banános muffin, dió, diós muffin, blw, reggeli muffin, diéta, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 1 ek chia mag
  • 3 ek víz
  • 2/3 csésze aprított dió
  • 2 csésze liszt
  • csipet só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 banán
  • 4 tojásfehérje
  • vanília kivonat ízlés szerint
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 csésze aszalt áfonya

Elkészítés menete

  • A chia magot és vizet keverjük össze és hagyjuk állni 15 percig.
  • A diót terítsük el egy tepsin és 180 fokos előmelegített sütőben kb 10 perc alatt pirítsuk meg.
  • A banánt, tojásfehérjét, kókuszolajat, vaníliát és cukrot turmixoljuk össze (nedves hozzávalók).
  • A lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szódabikarbónát szitáljuk össze (száraz hozzávalók).
  • Keverjük csomómentesre a száraz és nedves hozzávalókat, valamint a chia magot.
  • Forgassuk bele a megpirult és kihűlt diót, áfonyát.
  • Adagoljuk muffin formába és 180 fokos előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre.

You may also like

Szólj Hozzá!