”
Búcsúzik az ágtól
a diófa lombja.
Csörög-zörög, zizzen,
rakjuk halomba!
Aranyos ruháját
leveti, ha ősz jön,
s lám csak, a dió is
ott gurul a földön! “
(Mentovics Éva)

Mára egy újabb reggeli muffint hoztam nektek. Ez most kivételesen kicsit körülményesebb, mint amit tőlem megszokhatttatok, de bőven megéri a belefektetett munka. Isteni illatok tejengenek a konyhában amikor pirul a dió, utána pedig ahogy a fahéjas kis muffinok sülnek. Egy pohár tejjel vagy kakaóval tökéletes reggeli.

Hozzávalók
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 ek chia mag
- 3 ek víz
- 2/3 csésze aprított dió
- 2 csésze liszt
- csipet só
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk fahéj
- 2 banán
- 4 tojásfehérje
- vanília kivonat ízlés szerint
- 1 csésze cukor
- 1/2 csésze aszalt áfonya
Elkészítés menete
- A chia magot és vizet keverjük össze és hagyjuk állni 15 percig.
- A diót terítsük el egy tepsin és 180 fokos előmelegített sütőben kb 10 perc alatt pirítsuk meg.
- A banánt, tojásfehérjét, kókuszolajat, vaníliát és cukrot turmixoljuk össze (nedves hozzávalók).
- A lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szódabikarbónát szitáljuk össze (száraz hozzávalók).
- Keverjük csomómentesre a száraz és nedves hozzávalókat, valamint a chia magot.
- Forgassuk bele a megpirult és kihűlt diót, áfonyát.
- Adagoljuk muffin formába és 180 fokos előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13