Csirketócsni

by Enikő

” Azt mondják a cinegék,
 itt a tavasz, nyitni kék.
 Kék ibolya, gyöngyvirág,
csupa öröm a világ! “

Azért szeretem ezt az ételt mert, viszonylag kis idő befektetéssel tudok egy különleges és finom ebédet varázsolni az asztalra. A csirkemell ezzel a recepttel sosem szárad ki, így megeszik a válogatós gyerekek is 🙂 Rizzsel és friss salátával tökéletes egy rohanós napon.

Csirketócsni

” Azt mondják a cinegék, itt a tavasz, nyitni kék. Kék ibolya, gyöngyvirág, csupa öröm a világ! “ Azért szeretem ezt az ételt mert,… Ebéd csirke, tócsni, sajt, joghurt, darált hús, csirke darált hús Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell felkockázva
  • 2 tojás
  • 3 ek reszelt sajt
  • 2 ek tejföl vagy joghurt
  • 2 ek liszt
  • só,bors
  • 2 kis gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés menete

  • A csirkemellett, tojást, sót, borsot és fokhagymát tegyük egy késes aprítóba és dolgozzuk alaposan össze. Inkább darált húsra hasonlítson az állaga, de ne pépesítsük el teljesen.
  • Adjuk hozzá a sajtot, joghurtot és lisztet. Keverjük alaposan össze.
  • Egy kiolajozott, forró serpenyőbe szaggassunk 2 evőkanál segítségével kisebb halmokat, majd lapítsuk el őket.
  • Mindkét oldalukat süssük aranybarnára.

You may also like

Szólj Hozzá!