” Keresek egy üstöt,
mindent bele gyűjtök.
Bokor alól mogyorót,
nagy fű közül a diót,
árokpartról gesztenyét,
tölgynek sárga levelét,
csipkebogyó bokrot,
mindent bele hordok.
Fakanállal a kezemben
énekelek jókedvemben,
gyönyörű szép színekben
ősz pompázik üstömben. “
Kicsit kilóg a sorból ez a recept így nyár elején, hiszen a csipkebogyó ősz végén érik be. Nálam viszont, most jött el az ideje a szekrény kipakolásának, mielőtt belekerülnek az idei terményeink. Egy nagy zacskó szárított csipkebogyó árválkodott még benne, és ebben a hőségben mi más készülne belőle, mint egy jó, hideg limonádé?

Hozzávalók
- 100 g szárított csipkebogyó hús
- 1,5 l forró víz
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 150 g méz
Elkészítés menete
- A forró vizet ráöntjük a csipkebogyóra és állni hagyjuk kb 10 percet.
- Leszűrjük, majd összekeverjük a mézzel és narancslével.
- Alaposan behűtjük.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13