“Ülj le, lepke, babot adok,
ha megetted, többet adok.
Kis pillangó, picike,
ne légy bohó, szállj ide,
tarkabarka szárnyadon,
gyönyörködöm én nagyon!”

Mindig van itthon egy üvegnyi csicseriborsó konzerv, ez egy régi megszokás a tejfehérje diéta idejéből, hiszen mindamellett , hogy jó fehérje forrás ennek a levét használják fel tojáshab helyett 🙂 Ráadásul pillnatok alatt lehet belőle sós ropogtatnivalót, pörköltet vagy esetünkben egy finom krémlevest készíteni. A férfiaknak készült hozzá jó ropogósra sült kolbász chips is mellé, de az szinte azonnal a 3,5 évesem pocakjába vándorolt a frissen pirított kenyérkockákkal együtt.

Csicseriborsó krémleves

“ “Ülj le, lepke, babot adok,ha megetted, többet adok.Kis pillangó, picike,ne légy bohó, szállj ide,tarkabarka szárnyadon,gyönyörködöm én nagyon!” Mindig van itthon egy… Ebéd csicseriborsó, krémleves, leves, alaplé, vacsora, ebéd, Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 4.3/5
( 3 szavazat )

Hozzávalók

  • 1 üveg csicseriborsó
  • 1 pici fej hagyma felkockázva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 1 l zöldség alaplé
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • pici lime lé

Elkészítés menete

  • Pici olajon pár perc alatt pirítsuk meg a hagymát, dobjuk rá a fokhagymát és további kb fél percig pirítsuk.
  • Adjuk hozzá a csicseriborsót, alaplevet, sózzuk, borsozzuk és kb 15 perc alatt főzzük teljesen puhára.
  • Turmixoljuk le az egészet, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
  • Tálalásnál tegyünk bele pár csepp lime levet.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!