“
“Egy kis piros Cseresznye,
Bepottyant az ereszbe,
Meglátta ezt a Rigó,
Érett cseresznyét falni jó!
Fütyülte és megette,
Így lett ebéd Cseresznye.”
(Várfalvy Emőke)
Ez megint egy jó kis maradék felhasználó ötlet. Maradék kenyér, zsemle és a fagyasztóból egy kis cseresznye kellett hozzá. Most nem felfújt vagy rakott kalács, hanem smarni készült belőle. Recept Regéczy Mártától van.
Tudtátok hogy a cseresznyében mindössze 0,7 mg sav található? A meggyben ugyanez a szám már 5,8. Van benne foszfor, kalcium, cink, kobalt,B vitaminok és folsav is. Hasznos és finom gyümölcs.
Forrás:Rodler Imre: Tápanyagtáblázat

Hozzávalók
- 4 zsemle feldarabolva
- 250 ml tej
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- csipet só
- 300 g magozott cseresznye
Elkészítés menete
- Minden alaposan összedolgozunk.
- Egy serpenyőt kivajazunk, beleborítjuk a masszát.
- Mindkét oldalát pirosra sütjük, majd 2 villával széthúzogatjuk.
- Még forrón tálaljuk.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13