Cseresznyés smarni maradék zsemléből

by Enikő

“Egy kis piros Cseresznye,
Bepottyant az ereszbe,
Meglátta ezt a Rigó,
Érett cseresznyét falni jó!
Fütyülte és megette,
Így lett ebéd Cseresznye.”
(Várfalvy Emőke)

Ez megint egy jó kis maradék felhasználó ötlet. Maradék kenyér, zsemle és a fagyasztóból egy kis cseresznye kellett hozzá. Most nem felfújt vagy rakott kalács, hanem smarni készült belőle. Recept Regéczy Mártától van.
Tudtátok hogy a cseresznyében mindössze 0,7 mg sav található? A meggyben ugyanez a szám már 5,8. Van benne foszfor, kalcium, cink, kobalt,B vitaminok és folsav is. Hasznos és finom gyümölcs.

Forrás:Rodler Imre: Tápanyagtáblázat

Cseresznyés smarni maradék zsemléből

“ “Egy kis piros Cseresznye,Bepottyant az ereszbe,Meglátta ezt a Rigó,Érett cseresznyét falni jó!Fütyülte és megette,Így lett ebéd Cseresznye.”(Várfalvy Emőke) Ez megint egy… Desszertek smarni, maradék zsemle, kenyérfelfújt, cseresznye, maradék, maradék kenyér Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 zsemle feldarabolva
  • 250 ml tej
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • csipet só
  • 300 g magozott cseresznye

Elkészítés menete

  • Minden alaposan összedolgozunk.
  • Egy serpenyőt kivajazunk, beleborítjuk a masszát.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük, majd 2 villával széthúzogatjuk.
  • Még forrón tálaljuk.

You may also like