Cseresznyés smarni maradék zsemléből

by Enikő

“Egy kis piros Cseresznye,
Bepottyant az ereszbe,
Meglátta ezt a Rigó,
Érett cseresznyét falni jó!
Fütyülte és megette,
Így lett ebéd Cseresznye.”
(Várfalvy Emőke)

Ez megint egy jó kis maradék felhasználó ötlet. Maradék kenyér, zsemle és a fagyasztóból egy kis cseresznye kellett hozzá. Most nem felfújt vagy rakott kalács, hanem smarni készült belőle. Recept Regéczy Mártától van.
Tudtátok hogy a cseresznyében mindössze 0,7 mg sav található? A meggyben ugyanez a szám már 5,8. Van benne foszfor, kalcium, cink, kobalt,B vitaminok és folsav is. Hasznos és finom gyümölcs.

Forrás:Rodler Imre: Tápanyagtáblázat

Cseresznyés smarni maradék zsemléből

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 zsemle feldarabolva
  • 250 ml tej
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • csipet só
  • 300 g magozott cseresznye

Elkészítés menete

  • Minden alaposan összedolgozunk.
  • Egy serpenyőt kivajazunk, beleborítjuk a masszát.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük, majd 2 villával széthúzogatjuk.
  • Még forrón tálaljuk.

My Recipe Index

You may also like