Cseresznyés fagylalt

by Enikő

“Egy kis piros Cseresznye,
Bepottyant az ereszbe,
Meglátta ezt a Rigó,
Érett cseresznyét falni jó!
Fütyülte és megette,
Így lett ebéd Cseresznye.”
(Várfalvy Emőke)

Még mindig érik nálunk a cseresznye. Nagyon édes, nagyon finom és természetesen ebben a hőségben kizárólag fagylalt készülhet belőle. Most egy egészséges verziót hoztam, amit nyugodtan adhatunk a gyerekeknek is. Nálunk ilyenkor szokott jönni a játszótéren a sok elítélő tekintet, amikor elmesélem, hogy bizony nálunk gyakran fagyi van reggelire 🙂

Cseresznyés fagylalt

Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 2 érett banán
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 500 g kimagozott cseresznye
  • 0,5 dl frissen facsart narancslé
  • ha édesszájúak vagyunk akkor pár tk agave szirup

Elkészítés menete

  • Mindent nagyon alaposan turmixoljunk össze.
  • Töltsük tetszőleges formákba és fagyasszuk le.
  • Fogyasztás előtt pár perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy kicsit lágyuljon.

My Recipe Index

You may also like

Szólj Hozzá!