Cibraleves grízkockával

by Enikő

A héten sikeresen elestem a lépcsőn, a térdkalácsom nem maradt túl stabil és került bele 5 szép öltés is. Mivel boltba nem igazán jutok el, így visszatértünk a hétvégén a régi, Dédimama-féle receptekhez. Ezek azok, amik finomak, gyorsak és alig kell hozzájuk alapanyag.

Ezt az ételt, ne keverjük össze a cibere levessel. Van olyan is, de nem sok közük van egymáshoz 🙂

Cibraleves

Ennek a levesnek egy nagy hátránya van. Frissen kell fogyasztani. Ha túl sokáig hagyjuk állni, akkor a gríz kocka felszívja magába az összes nedvességet és akkor már inkább grízfőzelék lesz, jó sok hagymával. 🙂 Persze vannak olyan “elvetelmültek2, mint például a Nagypapám, akik direkt erre várnak, mert így jobban szeretik.

Manapság valamiért a búzadara nagyon háttérbe szorult a táplálkozási listán, többnyire mindenkinek a tejbegríz, esetleg a grízgombóc jut eszébe, pedig rendkívül sokoldalúan használható termék és emellett vitaminokban gazdag.

https://tudatosvasarlo.hu/cikk/liszt-kisokos-melyiket-valasszam

Valójában ugyanúgy készül, mint a liszt, azaz őrléssel, viszont mivel a búzacsíra is benne van, így sokkal jobb a tápanyagértéke.

Cibraleves grízkockával

A héten sikeresen elestem a lépcsőn, a térdkalácsom nem maradt túl stabil és került bele 5 szép öltés is. Mivel boltba nem… Levesek cibraleves, hagymaleves, fokhagymaleves, karantén, étel karanténra Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • Hozzávalók a cibraleveshez:
    2 l víz
    3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    1 nagy fej hagyma felkarikázva

    bors
    sómentes ételízesítő (elhagyható)
    2 ek tejföl
    1 kk liszt
    citromlé
  • Hozzávalók a grízkockához:
    1 tojás
    4-5 ek búzadara

    bors

Elkészítés menete

  • A vizet, sót, borsot, hagymát, fokhagymát, ha használunk, akkor a sómentes ételízesítőt kb 20 percig főzzük, hogy a hagyma megpuhuljon.
  • Közben a tojásfehérjét, sóval, borssal kemény habbá verjük. A búzadarát és tojássárgát összekeverjük, majd a tojáshabot is beleforgatjuk.
  • Egy palacsinta sütőt vékonyan kiolajozunk, beleterítjük a masszát és mindkét oldalát megsütjük.
  • Kiborítjuk és felkockázzuk.
  • Amikor a hagyma már puha, akkor a tejfölt és a lisztet összekeverjük és behabarjuk vele a levest.
  • Ízesítjük pici citromlével.
  • Beletesszük a grízkockákat és 10 perc alatt puhára főzzük.

You may also like

Szólj Hozzá!