Bogyós szelet

by Enikő

“Mirceg morcog a málna,
szúrós kedve van máma,
jöhetne már egy medve,
aki mindent leszedne,
miért teremjek édeset,
ha nem vagytok éhesek,
jövünk ne félj, megesszük,
ha megérett, szeretjük!”
(Várfalvy Emőke)

Tele a kertünk friss gyümölcsökkel, mivel már a gyerekek se bírnak a mennyiséggel, így süteményt csináltam belőle egy délutáni játszó randira 🙂

Bogyós szelet

“Mirceg morcog a málna,szúrós kedve van máma,jöhetne már egy medve,aki mindent leszedne,miért teremjek édeset,ha nem vagytok éhesek,jövünk ne félj, megesszük,ha megérett, szeretjük!”(Várfalvy… Desszertek málna, ribizli, gyümölcs torta, bogyós gyümölcs, bogyós sütemény, nyár Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g margarin
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 150 g szitált liszt
  • 50 g étkezési keményítő

Hozzávalók a krémhez:

  • 12 lap zselatin
  • 1 l natúr joghurt
  • 100 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 250 ml habbá vert tejszín

Egyéb:

  • 1 kg vegyes bogyós gyümölcs
  • 50 g natúr pisztácia apóra törve
  • 3 tasak színtelen tortabevonó zselé
  • 1/2 l piros szőlőlé

 

Elkészítés menete

  • A margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal. 
  • Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hogy egynemű masszát kapjunk.
  • Lisztet, keményítőt, sütőport összeszitáljuk, majd a tojásos krémhez adjuk.
  • Egyenletesen tepsibe simítjuk és előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • A zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
  • A joghurtot elkeverjük a cukorral, citromlével.
  • A zselatint kis lábasban megolvasztjuk, majd a joghurthoz adjuk.
  • Beleforgatjuk a tejszínt.
  • A kész tésztára simítjuk a már kocsonyásodó krémet, megszórjuk a gyümölcsökkel.
  • A bevonó zselét és szőlőlevet összemelegíitjük és amikor már kihűlt, elkezd megszilárdulni a gyümölcsökre öntjük.
  • Megszórjuk pisztáciával.
  • Pár órára hűtőbe tesszük.

You may also like