Boci szelet

by Enikő

Azt hiszem az én korosztályomnak ez a süti egyet jelent a gyerekkorral. Akkoriban jött divatba ez a fajta kevert desszert készítés, legalábbis nálunk sokszor készült Boci szelet és minden egyes alkalommal szinte azonnal el is fogyott. Egy pohár tejjel vagy teával ettük állandóan. Valamiért feledésbe merült, 10 éve csináltam utoljára. Viszont Húsvétkor a Holl tejgazdaságtól érkezett csodás házi túrót valami szuper receptben akartam felhasználni. Nem volt csalódás, megint gyorsan elfogyott 🙂

Boci szelet

Azt hiszem az én korosztályomnak ez a süti egyet jelent a gyerekkorral. Akkoriban jött divatba ez a fajta kevert desszert készítés, legalábbis… Desszertek túró,boci szelet, mazsola, túrós sütemény, túrós süti, gyors túrós, túrós kevert, kakaós kevert,retro Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

Tészta:

  • 300 g liszt
  • 2 ek kakaópor
  • pici só
  • 1 cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek olaj
  • 240 ml tej

Töltelék:

  • 400 g túró
  • 90 g cukor
  • 1 tojás
  • pici vanília kivonat
  • 1 tojás
  • 1 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja

Mazsola

Elkészítés menete

  • A töltelék minden hozzávalóját összekeverjük és állni hagyjuk.
  • A tésztához a lisztet,kakaót,sót,sütőport összeszitáljuk.
  • A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal,majd beledolgozzuk a tejet,olajat és citromlevet.
  • A lisztes keverékhez adjuk a tojásos tejet és csomómentesre dolgozzuk.
  • Egy sütőformába elosztjuk a túrós tölteléket.Ezt a legkönnyebben egy fagyis adagolóval tudjuk megcsinálni, így teljesen egyformák lesznek a halmok. Megszórjuk mazsolával és ráöntjük a tésztát.
  • 170 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

You may also like