Banános amerikai palacsinta

by Enikő

Megint a szokásos történt nálunk 🙂 . Nem fogyott el időben a banán, és persze ilyenkor már nem eszik meg a gyerekek. Már ezernyi recept van vele az oldalon, de azért most egy újabb verzióban készült el. Fahéjas karamell szósszal tálaltam. Boti még sose kóstolta, eddig zavarta az állaga, de miután elcsent egyet a tányéromról, nyugtázta: “Tényleg finom ez a karamell! “. Szóval azóta már 4 adag sült belőle 2 hét alatt.

Azért szeretem az amerika palacsintát, mert könnyebb adagolni, mint a hagyományos magyar palacsinta tésztát. Mivel kisebben, sokkal jobban illik egy gyerek kezébe, nem kell felcsavarni, és már magában is elég édes, nem kell hozzá töltelék.

Banános amerikai palacsinta

Megint a szokásos történt nálunk 🙂 . Nem fogyott el időben a banán, és persze ilyenkor már nem eszik meg a gyerekek.… Desszertek banán, érett banán,barna banán,túlérett banán, amerikai palacsinta,palacsinta, reggeli, gyerek,gyors, egészséges reggeli,karamell, fahéj, karamell szósz Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 280 g liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek cukor
  • 2 érett banán
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • vaj-a sütéshez

Elkészítés menete

  • Egy banánt pépesre törünk.
  • Hozzáadjuk a tojást és tejet.
  • A lisztet,sót és sütőport összeszitáljuk.
  • Óvatosan belekeverjük a banános tejet, csomómentesre dolgozzuk.
  • A másik banánt felkarikázzuk.
  • A serpenyőnket kivajazzuk, beleteszünk 1 darab banán karikát és erre 1 evőkanál tésztát.
  • Amikor látjuk a buborékokat a tésztában, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
  • Addig ismételjük, amíg elfogy a tésztánk.

Megjegyzés

Ne süssük túl nagy lángon, mert akkor nyers marad a belseje.

You may also like