Megint a szokásos történt nálunk 🙂 . Nem fogyott el időben a banán, és persze ilyenkor már nem eszik meg a gyerekek. Már ezernyi recept van vele az oldalon, de azért most egy újabb verzióban készült el. Fahéjas karamell szósszal tálaltam. Boti még sose kóstolta, eddig zavarta az állaga, de miután elcsent egyet a tányéromról, nyugtázta: “Tényleg finom ez a karamell! “. Szóval azóta már 4 adag sült belőle 2 hét alatt.

Azért szeretem az amerika palacsintát, mert könnyebb adagolni, mint a hagyományos magyar palacsinta tésztát. Mivel kisebben, sokkal jobban illik egy gyerek kezébe, nem kell felcsavarni, és már magában is elég édes, nem kell hozzá töltelék.

Hozzávalók
- 280 g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek cukor
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 300 ml tej
- vaj-a sütéshez
Elkészítés menete
- Egy banánt pépesre törünk.
- Hozzáadjuk a tojást és tejet.
- A lisztet,sót és sütőport összeszitáljuk.
- Óvatosan belekeverjük a banános tejet, csomómentesre dolgozzuk.
- A másik banánt felkarikázzuk.
- A serpenyőnket kivajazzuk, beleteszünk 1 darab banán karikát és erre 1 evőkanál tésztát.
- Amikor látjuk a buborékokat a tésztában, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
- Addig ismételjük, amíg elfogy a tésztánk.
Megjegyzés
Ne süssük túl nagy lángon, mert akkor nyers marad a belseje.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13