“Piros alma, de kerek
Kóstoljuk meg gyerekek!
Ugye édes, ugye jó?
Nekünk hozta Ősz-anyó.”
Reggelire szoktam a gyerekeknek mini palacsintákat sütni, így ősszel természetesen almásat. Ilyenkor mindig jönnek és segítenek reszelni, keverni, habot verni, utána pedig együtt kisütjük mindet és bekuckózunk kicsit még a takaró alá a palacsintákkal mielőtt elindulna a napunk. Szerencsére ez a verzió egyáltalán nem morzsálódik, ezek a kis “kilengések” pedig nagyon kellemes közös kis emlékek.

Hozzávalók
- 1 nagy alma meghámozva,lereszelve
- 2 tojás
- 1/2 csésze liszt (nálunk fele sima,fele zab )
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőtök pite fűszer (vagy fahéj és szerecsendió)
- kókuszolaj a sütéshez
- cukrot én nem teszek bele, de ha nem gyerekeknek készül akkor azért 1/4 csésze kell bele
Elkészítés menete
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és fűszert összeszitáljuk.
- A sárgákat kicsit felhabosítjuk, majd csomómentesre keverjük az almával és liszttel.
- Végül a fehérje habot is belekeverjük.
- Egy palacsintasütőt kicsit kiolajozunk, majd evőkanálnyi adagokban kisütjük. Nagyon rövid a sütési idő, oldalanként kb 1-1 perc.
Megjegyzés
Alma helyett körtével is készülhet.
My Recipe Index
-
Zsókavári egytál
2020-11-15 -
Csirkemell falatok
2020-11-15 -
Krémsajtos csirkemell
2020-11-13