Alap palacsintatészta

by Enikő

“Palacsinta lesz ebédre,
Kedvencem a kakaós,
Csokikrémes, vaníliás,
Fahéjas és mogyorós.

Savanyú a csipkelekvár,
Áfonya már édesebb,
Kedvencem a sárgabarack,
Málna, eper és a meggy.”
(Bartos Erika:Palacsinta)

Nálunk hatalmas palacsintamánia van, imádják a gyerekek. Nem véletlenül van mindenféle verzió már az oldalon. Minden Anyukának szüksége van egy szuper receptre hozzá. Az enyém még a sajátomtól van. Neki sajnos sosem volt lehetősége, hogy palacsintával kényeztesse titokban az unokáit, de legalább ugyanazokat az ízeket kóstolhatják, mint én gyermekként. Ebben a hatalmas csigaházfestő munkában szükség is van a finomfalatokra.

Alap palacsintatészta

“Palacsinta lesz ebédre,Kedvencem a kakaós,Csokikrémes, vaníliás,Fahéjas és mogyorós. Savanyú a csipkelekvár,Áfonya már édesebb,Kedvencem a sárgabarack,Málna, eper és a meggy.”(Bartos Erika:Palacsinta) Nálunk hatalmas… Desszertek palacsinta, alaprecept, alap palacsinta,palacsintatészta Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Adag: 4
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 200 g szitált liszt
  • 2 egész tojás
  • 20 g cukor
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • csipet só

Elkészítés menete

  • A tojást és tejet keverjük össze.
  • A lisztet, cukrot, sót szitáljuk össze.
  • Fokozatosan keverjük hozzá a tojásos tejet, dolgozzuk csomómentesre.
  • Olajozott palacsintasütőben süssük ki.

You may also like