Áfonyaszörp

by Enikő

Még mindig az áfonyahegyek eltüntetésén dolgozom, most szörp készült belőle. A helyzet az, hogy a bolti áfonyaszörpöket utáljuk. Kicsit féltem, hogy ezt vajon elfogadja a család vagy sem, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Csodálatos áfonya íze és illata van, pillanatok alatt elfogyott ebben a melegben az a pár üveg, ami készült.

A lepréselt gyümölcspépből pedig egy sima turmixolással és forralással lekvárt csináltam, ami szuperül teljesített egy “semmi tészta” nevű desszerttel, amit hamarosan szintén mutatok nektek 🙂

A receptben írom, hogy üvegedényt használjunk. nem (csak) azért mert szeretem az újrahasználható dolgokat, hanem, mert az áfonya mindent befog. Nem viccelek, a kezemről 2 nap volt mire leázott. Épp ezért célszerű, hogy olyan fakanalat és gézt használjunk hozzá, amit nem sajnálunk.

Áfonyaszörp

Még mindig az áfonyahegyek eltüntetésén dolgozom, most szörp készült belőle. A helyzet az, hogy a bolti áfonyaszörpöket utáljuk. Kicsit féltem, hogy ezt… Befőzés áfonya, áfonyaszörp, áfonya befőzés, áfonya recept, áfonya tartósítás, áfonya télre Hungarian
Kitchen is my sanctuary
Kitchen is my sanctuary
Nyomtatás
Nutrition facts: 10 calories 10 grams fat
Értékelés: 5.0/5
( 1 szavazat )

Hozzávalók

  • 4 kg áfonya
  • 2 kg cukor
  • 200 g citromsav

Elkészítés menete

  • Az alaposan átmosott és átválagotott áfonyákat egy nagy üveg edénybe tesszük. 
  • A kezünkkel nagyon alaposan nyomkodjuk szét, ne maradjanak benne egész szemek. (Ne turmixoljuk le, mert nem lesz az igazi).
  • Adjuk hozzá a cukrot és 2-3 napig hagyjuk állni hűvös helyen, időnként keverjük át.
  • Egy nagyobb géz darab segítségével szűrjük le a levet, ne maradjon benne semmilyen gyümölcs darab.
  • Forraljuk fel, a habját szedjük le.
  • A tűzhelyről lehúzva adjuk hozzá a citromsavat, keverjük addig amíg elolvad.
  • Kifertőtlenített, meleg üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

You may also like

Szólj Hozzá!